Original Hot

90 minuutin tunti. Alkuperäisen hotjoogasarjan 26 asentoa harjoitellaan aina samassa järjestyksessä. Tunnilla on aina seisomasarja, lattiasarja ja hengitysharjoitus alussa ja lopussa.

Tuttua sarjaa on helppo seurata ja tiedät aina mitä tunnilla tapahtuu. Sarja kehittää tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä ja sopii kaiken tasoisille harrastajille, myös aloittelijoille.

Lämpöön totuttelussa voi mennä muutama kokeilukerta, mutta säännöllinen harjoittelu tekee lämmöstä apuvälineen.

Short Original Hot on sama sarja, mutta 60 minuutin tunti, ja asennot käydään läpi vain kerran.


Roots

Sopivan lämmin 60 minuutin tunti rakentuu sekä koko perinteen asanoista että keskivartalon voimaharjoituksista ja liikkuvuusharjoitteista.

Roots on suunniteltu todella aloittelijaystävälliseksi, ja sopii kaikille jotka haluavat – kuten juuret nimessäkin lupaavat – rakentaa hyvän pohjan voiman, liikkeen ja tasapainon harjoitteluun.

Olemme opettaneet tätä tuntia niin etänä pandemian aikaan kuin kesäjoogana kirjaston parvekkeella, ja on hienoa antaa tunnille pysyvä koti studiolla.

Tunti on lämmin, ei kuuma.

Pranayama & Meditaatio

Yksi asanaharjoittelun alkuperäisistä päämääristä oli auttaa joogia istumaan paikallaan meditaatiossa. Tänä päivänä toki moni harjoittaa pelkästään asanoita liikuntana, venyttelynä, palautusharjoituksena, tai liikkuvana meditaationa, eikäolekaan yhtä ainoaa syytä tulla tunnille.

Asanaharjoittelu kuitenkin usein luonnollisesti johtaa hengityksen tarkasteluun ja se puolestaan mindfulness- ja meditaatioharjoitukseen.

Pranayama, eli erilaiset hengitystekniikat, ja meditaatio auttavat keskittymään hengityksen tahtiin ja laatuun, omaan mieleen ja kehon tuntemuksiin. Aiheesta löytyy tunteja lounastuntimeditaatiosta viikonlopun mittaisiin workshoppeihin.


Intermediate

90 minuutin tunti sisältää kaikki Original Hot sarjan 26 asentoa, mutta teemme ne vain kerran. Niiden lisäksi tunti tarjoaa variaatiota ja uusia taitoja perustunnilla opitun laajennukseksi.

Uusia asanoita laajemmasta traditiota opitaan vähitellen ja vaiheittain, joten tunnille voi tulla heti kun osaa perustunnin asanat ilman yksityiskohtaista ohjeistusta.

Jatkotason taidot jotka oikeastaan tarvitset ovat itsetuntemus ja kärsivällisyys omaa harjoitustasi kohtaan ja kiinnostus oppia uutta. Opettajilla on variaatioita ja modifikaatiota jotta löydät omantasoisesti harjoituksen.

Tämä tunti on alunperin syntynyt rakentamaan siltaa perustunnin ja 84 Asanan harjoituksen välille ja meidän versiomme tunnista perustuu Esak Garcian e84 Intermediate sarjoihin.


84 Asanaa

Tämä kahden tunnin yhteisöllinen joogaharjoitus on asanasarja joka koostuu yli sadasta Kalkutan tradition asennosta. Tunnilla tulee vastaan monta uutta asanataitoa mitä aloittelijatunnilla ei ole, kuten käsivarsitasapainoja, inversioita ja syvempiä seläntaivutuksia.

Kahden tunnin harjoitus oman vartalon rajat ja mahdollisuudet ymmärtäen on loistava tapa päästä syvemmälle omaan harjoitukseen. Tällä tunnilla saa esittää kysymyksiä ja harjoittelu yhdessä on meille kaikille tärkeää.

Suosittelemme kuitenkin että tulet tälle tunnille vasta kun ymmärrät perussarjan 26 asanaa (tai sinulla on vahva perusta jostain muusta joogasuuntauksesta), sillä vaikka 26 asentoa tulevat vastaan myös tällä tunnilla niitä ei enää opeteta perusteellisesti.

Perus- ja keskitason tunneilla hankitut taidot oman voiman ja liikkuvuuden suhteen, ja ymmärrys omista kyvyistä ja rajoitteista auttaa saamaan tästä harjoituksesta eniten irti turvallisella ja mukavalla tavalla.

Tunti on lämmin, ei kuuma.

Vinyasa

Lämmitetty vinyasa-tunti perustuu Jimmy Barkanin Metodiin. Se sisältää paljon Kalkutan traditiosta tuttuja asanoita yhdistettynä muidenkin perinteiden asentoihin. Vinyasa sitoo asennot liikkeen avulla yhteen. Barkanin Metodissa on viisi eri vinyasa flowta, joista löytyy hot joogan harjoittelijoille tuttujakin asanoita.

Vinyasa rakentaa voimaa käsivarsiin ja hartioihin. Opettaja pitää huolta siitä että osaat oikeat hartioiden linjaukset ja sinulle sopivat versiot asanoista jotta voit aloittaa vinyasa harjoittelun hyvin periaattein.

Tunti on lämmin, ei kuuma.

Yin

Yin joogan hitaat ja pitkät, kolmesta kuuteen minuuttia pidetyt venytykset auttavat avaamaan vartalon sidekudoksia. Tämä tunti on hyvä vastapaino dynaamisemmille joogatunneille ja asentojen pitkät pidot antavat tilaa rauhoittumiseen ja hengityksen tutkiskeluun.

Tunti ei ole kuuma.


Haluaisitko opettaa meillä?


Kuulemme aina mielellämme uusista opettajista niin hot tunneille kuin myös uusille aikatauluun sopiville tunneille. Järjestämme mielellämme luentoja, tapahtumia ja työpajoja.

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!