Original Hot

90 minuutin tunti. Alkuperäisen hotjoogasarjan 26 asentoa harjoitellaan aina samassa järjestyksessä. Tunnilla on aina seisomasarja, lattiasarja ja hengitysharjoitus alussa ja lopussa.

Tuttua sarjaa on helppo seurata ja tiedät aina mitä tunnilla tapahtuu. Sarja kehittää tasapainoa, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä ja sopii kaiken tasoisille harrastajille, myös aloittelijoille.

Lämpöön totuttelussa voi mennä muutama kokeilukerta, mutta säännöllinen harjoittelu tekee lämmöstä apuvälineen.


Short Hot

Meillä on useampikin tunnin mittainen hot tunti

Original


on sama sarja, mutta 60 minuutin tunti. Riippuen osallistujista ja opettajasta, tunnilla joko tehdään asennot kerran tai kahdesti mutta samalla logiikalla kuin pidemmällä tunnilla – tai niitä sidotaan yhteen kuten laajemma asanaperinteen tunnilla.

Rove

”to travel around with a sense of curiosity; purposeful roaming”

Rove tuo variaatiota hot-tuntien sarjaan. Tunnilla yhdistyvät perinteisen hot joogan elementit ja mahdollisuus löytää uusia ulottuvuuksia omaan harjoitukseen. Klassisten asanoiden lisäksi tarjolla on vaihtoehtoja ja variaatioita, jotka antavat mahdollisuuden laajentaa omaa asanaharjoitusta. Harjoituksessa edetään rauhalliseen tahtiin ja perusteellisesti.


Roots

Sopivan lämmin 60 minuutin tunti rakentuu sekä koko perinteen asanoista että keskivartalon voimaharjoituksista ja liikkuvuusharjoitteista.

Roots on suunniteltu todella aloittelijaystävälliseksi, ja sopii kaikille jotka haluavat – kuten juuret nimessäkin lupaavat – rakentaa hyvän pohjan voiman, liikkeen ja tasapainon harjoitteluun.

Olemme opettaneet tätä tuntia niin etänä pandemian aikaan kuin kesäjoogana kirjaston parvekkeella, ja on hienoa antaa tunnille pysyvä koti studiolla.

Tunti on lämmin, ei kuuma.

Intermediate

90 minuutin tunti sisältää kaikki Original Hot sarjan 26 asentoa, mutta teemme ne vain kerran. Niiden lisäksi tunti tarjoaa variaatiota ja uusia taitoja perustunnilla opitun laajennukseksi.

Uusia asanoita laajemmasta traditiota opitaan vähitellen ja vaiheittain, joten tunnille voi tulla heti kun osaa perustunnin asanat ilman yksityiskohtaista ohjeistusta.

Jatkotason taidot jotka oikeastaan tarvitset ovat itsetuntemus ja kärsivällisyys omaa harjoitustasi kohtaan ja kiinnostus oppia uutta. Opettajilla on variaatioita ja modifikaatiota jotta löydät omantasoisesti harjoituksen.

Tämä tunti on alunperin syntynyt rakentamaan siltaa perustunnin ja 84 Asanan harjoituksen välille ja meidän versiomme tunnista perustuu Esak Garcian e84 Intermediate sarjoihin.


84 Asanaa

Tämä kahden tunnin yhteisöllinen joogaharjoitus on asanasarja joka koostuu yli sadasta Kalkutan tradition asennosta. Tunnilla tulee vastaan monta uutta asanataitoa mitä aloittelijatunnilla ei ole, kuten käsivarsitasapainoja, inversioita ja syvempiä seläntaivutuksia.

Kahden tunnin harjoitus oman vartalon rajat ja mahdollisuudet ymmärtäen on loistava tapa päästä syvemmälle omaan harjoitukseen. Tällä tunnilla saa esittää kysymyksiä ja harjoittelu yhdessä on meille kaikille tärkeää.

Suosittelemme kuitenkin että tulet tälle tunnille vasta kun ymmärrät perussarjan 26 asanaa (tai sinulla on vahva perusta jostain muusta joogasuuntauksesta), sillä vaikka 26 asentoa tulevat vastaan myös tällä tunnilla niitä ei enää opeteta perusteellisesti.

Perus- ja keskitason tunneilla hankitut taidot oman voiman ja liikkuvuuden suhteen, ja ymmärrys omista kyvyistä ja rajoitteista auttaa saamaan tästä harjoituksesta eniten irti turvallisella ja mukavalla tavalla.

Tunti on lämmin, ei kuuma.


Pranayama & Meditaatio

Yksi asanaharjoittelun alkuperäisistä päämääristä oli auttaa joogia istumaan paikallaan meditaatiossa. Tänä päivänä toki moni harjoittaa pelkästään asanoita liikuntana, venyttelynä, palautusharjoituksena, tai liikkuvana meditaationa, eikäolekaan yhtä ainoaa syytä tulla tunnille.

Asanaharjoittelu kuitenkin usein luonnollisesti johtaa hengityksen tarkasteluun ja se puolestaan mindfulness- ja meditaatioharjoitukseen.

Pranayama, eli erilaiset hengitystekniikat, ja meditaatio auttavat keskittymään hengityksen tahtiin ja laatuun, omaan mieleen ja kehon tuntemuksiin. Aiheesta löytyy tunteja lounastuntimeditaatiosta viikonlopun mittaisiin workshoppeihin.


Warrior Training

Warrior Training on Scott Ericksonin kehittämä metodi, jossavuorottelevat asanapohjaiset pitkät isometriset voimaharjoitukset ja syvät yin-tyyliset venytykset. Sarjan vahvuus on sen yksinkertaisuus. Jokainen pystyy tähän oman kehonsa rajoissa.

Harjoitus on helppo aloittaa vaikka ei olisi joogan harrastaja. Vaikka toki soturin ja muut kalkutan perinteen asanat tunteville tunnissa on paljon tuttua, lähetysmistapa on uusi.

Olemme ylpeinä Euroopan ensimmäinen koulu joka tuo tämän tunnin kaikkien ulottuville.


Pilates

Hot pilates on noin 30 asteen lämmössä tehtävä tunti, jonka tavoitteena on vahvistaa keskivartalon syvää tukea, lisätä kehonhallintaa ja kehittää tasapainoa. Lämpö nostaa sydämen sykettä ja tarjoaa lisähaastetta harjoitteluun. Tunnille ovat tervetulleita kaikki, joiden on mahdollista harjoitella lämmitetyssä tilassa.


Vinyasa

Vinyasa on suhteellisen moderni joogatyyli jolle on ominaista se, että asennoista toiseen liikutaan sujuvasti väliliikkeiden eli vinyasojen ja hengityksen rytmin kautta. Liikkeestä toiseen virtaava harjoitus rakentaa voimaa sekä harjoittaa kehon liikkuvuutta ja hallintaa.


Yin

Yin joogan hitaat ja pitkät, kolmesta kuuteen minuuttia pidetyt venytykset auttavat avaamaan vartalon sidekudoksia. Tämä tunti on hyvä vastapaino dynaamisemmille joogatunneille ja asentojen pitkät pidot antavat tilaa rauhoittumiseen ja hengityksen tutkiskeluun.

Tunti ei ole kuuma.


Haluaisitko opettaa meillä?


Kuulemme aina mielellämme uusista opettajista niin hot tunneille kuin myös uusille aikatauluun sopiville tunneille. Järjestämme mielellämme luentoja, tapahtumia ja työpajoja.

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!