Jos hotjooga on sinulle uusi harrastus, alla on muutamia hyödyllisiä asioita. Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mitä tahansa ennen studiolle saapumista.


Saapuminen

Voit rekisteröityä etukäteen ja varata paikkasi tunnilta. Tule koululle 20-30 minuuttia ennen tunnin alkua. Tämä antaa meille mahdollisuuden esitellä sinulle paikkoja, käydä läpi mitä tunnilla tapahtuu ja vastata mahdollisiin kysymyksiisi.

Voit samalla halutessasi myös kertoa meille mahdollisista liikuntarajoitteista tai muista asioista, joiden arvelet auttavan meitä tukemaan harjoitustasi.

Lämpö

Hotjoogatunneilla on noin 40 astetta, muilla lämmitetyillä tunneilla vähemmän. Jos tunti on lämmitetty se on aina mainittu tuntikuvauksessa.

Ilmastointi on termostaatilla säädetty ja automatisoitu eikä opettaja säädä lämpötilaa tunnin aikana. Huoneessa on CO2-mittari jotta lämmitettyä raitista ilmaa pääsee huoneeseen oikea määrä ihmismäärään nähden koko harjoituksen ajan. Sisään tuleva raikas ilma lämpenee putkissa ennen huoneeseen pääsyä.

Ilmankosteus on noin 40% ja huoneessa on myös ilmanpuhdistimet.

Varusteet

Pue päällesi mukavat, kevyet vaatteet, jotka eivät rajoita liikkumistasi.

Suosittelemme teknistä kangasta ja lyhythihaisia paitoja sekä shortseja lämmön vuoksi. Puuvillamateriaalit kastuvat ja kuumenevat harjoituksen aikana.

Vaikka uimapuku saattaa tuntua hyvältä valinnalta, jätä se kuitenkin kotiin. Emme suosittele mitään, mikä ei pysy paikallaan venyttelyn ja liikkeen aikana.

Ota mukaasi matto ja hot tunneille myös pyyhe maton päälle. Maton päällä oleva pyyhe voi olla mikä tahansa pyyhe, joka peittää hyvän osan mattoa. Ota erillinen pyyhe suihkua varten.

Voit myös vuokrata mattoja ja pyyhkeitä studiolta.

Ota harjoitussaliin mukaan matto ja pyyhe sekä vesipullo. Jätä kaikki muu ulkopuolelle (koulun ulko-ovet lukitaan tunnin ajaksi jos respassa ei ole ketään).

Vesi

Hotjooga saa hikoilemaan, ja nesteytys kannattaa miettiä etukäteen jotta harjoittelu on mukavampaa. Veden imeytymiseen kehoon voi kulua yli 15 minuuttia, ja aika voi jopa pidentyä jos olet jo lähtökohtaisesti nestehukassa.

Kannattaa siis huolehtia veden saannista koko päivän aikana ennen tunnille tuloa. Pienet vesimäärät pitkin päivää, esimerkiksi aina kun syöt jotain, ovat paljon parempi idea kuin litroittain juominen juuri ennen tuntia. Liian paljon vettä liian nopeasti tyhjään vatsaan tekee harjoituksesta todennäköisesti lähinnä epämukavaa.

Ota vesipullo tunnille ja jos sinua janottaa, juo vähän kerrallaan mutta useammin, asanoiden välissä on aina hyvä hetki. Ajan myötä opit, kuinka paljon vettä tarvitset. Jos huolehdit itsestäsi koko päivän ajan etkä vain tunnilla, saatat huomata tarvitsevasi paljon vähemmän vettä harjoituksen aikana.


Ruoka

Vatsa täynnä vettä voi tehdä harjoituksesta epämukavan, ja niin käy myös jos vatsa on täynnä ruokaa. Toisille ihmisille harjoittelu tyhjällä vatsalla tuntuu hyvältä ja toisille on ikävää tehdä vaikka kokonainen aamutunti ennen aamiaista. Jos olet nälkäinen ja tarvitset jotain ennen harjoitusta, voit kokeilla smoothieta, hedelmää tai jotain muuta kevyttä ruoansulatuksellesi.

Me laitamme aamupuuroa koululla aikaisten tuntien jälkeen joten aamuharjoittelijoiden ei tarvitse olla nälkäisenä pitkään.


Oma tahti, oma harjoitus

Ajattele että tunti on enemmän pitkä kävelylenkki mäkisessä maastossa kuin juoksukisa. Etsi sellainen tapa olla, että voit tehdä koko harjoituksen alusta loppuun, vaikka se sitten alussa tarkoittaisi asanoiden väliin jättämistä tai taukoja kunnes totut lämpimässä harjoitteluun.

Pidä taukoja tarpeen mukaan. Voit aina vain seisoa paikoillasi tai istua matollesi ja keskittyä rauhoittamaan hengitystäsi. Paikallaanolo ja hengitys toimivat kehon rauhoittamiseen ja ajan myötä opit luottamaan niihin.

Itsetutkistelu ja kärsivällisyyden opettelu oman kehon suhteen on osa harjoitusta, eikä olekaan järkevää tehdä niin paljon kuin vain fyysisesti mahdollista heti alussa.