Koulu seuraa Kalkutan joogaperinnettä siten kuin se on kehittynyt ensin Intiassa ja sitten Lännessä. Koulun keskiössä on asanaharjoittelu ja meditaatio.

Moderni koulu Helsingin Hakaniemessä jossa kestävät periaatteet, yhteisö ja ihmisten hyvinvointi on etusijalla. Koulu johon on helppo tulla syystä mistä hyvänsä. Uskollinen omalle harjoituslinjalleen ja avoin uudelle. Sellaista rakennamme parhamme mukaan.

Opetus seuraa Kalkutan joogaperinnettä siten kuin se on kehittynyt ensin Intiassa ja sitten Lännessä. Kiinnostuksesta ja kunnioituksesta joogan historiaa kohtaan huolimatta emme ole uskomuspohjainen koulu.

Minttu

Minttu aloitti joogapolkunsa astangalla. Hän löysi kuuman joogan kuntouttaessaan vuosien mittaan raskaiden filmikaremoiden kuljettamisen ja käsittelyn seurauksena syntyneiden virheasentojen aiheuttamia vammoja ja ongelmia.

Minttu valmistui Bikram-opettajakoulutuksesta lähes vuosikymmen sitten ja suoritti jatkotason opettajakoulutuksen Esak Garcian kanssa vuonna 2017. Hän on opettanut kuumaa joogaa sen eri muodoissa 29 studiolla viidellä mantereella ja matkustanut elokuvanteon, valokuvauksen ja joogan merkeissä laajasti osallistuen koulutuksiin, retriitteihin ja joogafestivaaleihin.

Minttu uskoo todella, että jooga sopii kaikille riippumatta kyvykkyydestä tai lähtötasosta, ja opettaa kuumien tuntien koko kirjoa aina perusteista täyteen kahden tunnin 84 asanan tuntiin. Hän opettaa myös pranayamaa ja meditaatiota, yksityistunteja ja pienryhmiä.

Opiskelijapalautteen mukaan Mintun tunnit ovat helposti lähestyttäviä kaiken tasoisille joogeille. Hänen opetuksessaan tulee selkeästi esiin rakkaus harjoitukseen ja laaja kokemus opettajana.

Minttu on koulun toinen omistaja.

Anna

Anna on opettanut vuodesta 2018 sekä dyynamista että lempeää joogaa – hot joogan lisäksi yin-tunteja ja vinyasaa.

Annalle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri tunnille jotta jokainen voi tehdä harjoitustaan omien tarpeiden mukaan. Opettajana hänelle on innostavaa nähdä oppilaiden edistyminen ja rohkeuden löytyminen itsensä haastamiseen harjoituksessa.


Milena

Milena on tehnyt jo yli 30 vuoden uran flamenco-opettajana ja -tanssijana. Joogan pariin Milena löysi tiensä ensimmäisen kerran jo parikymppisenä, mutta todellinen rakkaussuhde alkoi, kun hän huomasi että erilaiset rasitusvammat sekä nivelrikko alkoivat tuntua tanssiessa. Yhtä viikkotuntia seurasi toinen ja lopulta jokainen arkiaamu alkoi joogalla. 

Flamencotuntien alkulämmittelyihin (joskus jopa koreografioihin) erilaiset joogaharjoitukset löysivät tiensä nopeasti. 

Milena suoritti ensimmäisen RYT200-tutkintonsa Yoga Nordicissa ja opiskelee tällä hetkellä lisää Roots Helsingin 250-tuntisesta koulutuksessa. 

Joogaharjoitus on edelleen vahvasti läsnä Milenan arjessa. Ilman päivän liikkuvaa starttia ei illan flamencotunneista tulisi mitään.

 Energisen ja äänekkään flamencon tasapainottajaksi sopii yin-jooga erinomaisesti, ja siitä onkin tullut Milenan eritysvahvuus. Milenan opetus on rauhallista, lempeää, huumorintajuista, kannustavaa sekä jokaisen omaa kehoa kunnioittavaa.

Flamencon ja joogan lisäksi Milena tekee omaa pientä Hippakorut-korumallistoaan. 

Antti

Antin opetuksen taustalla on yli kymmenen vuoden säännöllinen Ashtanga Vinyasa harjoitus. Hän valmistui Esak Garcian jatkotason opettajakoulutuksesta Kalkutan joogaperinteessä Balilla vuonna 2018 ja opettaa tunteja aloittelijoista 84 Asanan täyteen harjoitukseen asti.

Oppilaat kertovat meille että Antin opetustyyli on rauhallinen ja huumorintajuinen ja hänen laaja kokemuksensa joogan perinteestä paistaa opetuksesta läpi. He myös rakastavat Antin tapaa opettaa ja väsymättömästi muistuttaa perusteista kuten bandhojen käytöstä, asennon linjasta ja hengityksestä.

Antti on päivätyöltään softankehittäjä, ja löytyy vapaa-aikanaan joko joogaamasta tai lenkiltä, kiipeilemästä tai jostakin avannosta.

Antti opettaa kaikkia lämmitettyjä tunteja ja myös yksityistunteja ja -ryhmiä.

Linda

Linda

Linda aloitti ohjaamaan ryhmäliikuntaa vuonna 2002 ja on siitä lähtien liikuttanut leipätyökseen. Pilateksen ohjaamisen Linda aloitti vuonna 2008 ja on käynyt kaksi pitkää pilatesohjaaja-koulutusta Somatic Studiolla. Pilates on Lindalle keino tehdä kehosta mahdollisimman toimintakykyinen.

Joogaopettajaksi Linda valmistui Oslon Hiyoga-koulusta vuonna 2019 ja Yoga Nordicilta 2020. Jooga on mahdollisuus oppia elämään hetkessä ja kuuntelemaan omaa kehoaan. Lindan lempijoogaa on ”jäykkisjooga” eli harjoittelu, jossa asanoita pääsee soveltamaan niin, että ne soveltuvat kaikenlaisille kehoille.

Linda on myös koulutettu hieroja ja opiskelee fysioterapiaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Linda opettaa pilatesta sekä hatha, vinyasa ja yin -joogaa sekä yritys- ja yksityistunteja. Lindan tunneille voi tulla juuri sellaisena kuin kussakin elämäntilanteessaan on.

Galina

Galina (Guest Teacher)

Visiting 17-26.6.

Galina is visiting us from Munich for the end of June. She took her first original hot class while living in Tokyo in 2013 and fell in love with the practise – the h eat, the discipline, the postures, the energy, the community, the sensations after the class.

After her bikram teacher training she has also completed the e84 Intermediate teacher training and can lead vinyasa classes too.

In her own words: ”
This is the only thing in the world which brings me a pure bliss, has saved me so many times, keeps me growing and makes me become more aware of who I am and what I do. 

As a yoga teacher, seeing how others become healthier, happier, how they deepen their practice over time is incredibly satisfying. It’s a special feeling of fulfillment which I can hardly describe. 

I am very much looking forward to seeing you all in the hot room!!”


Niilo

Niilo on koulun toinen omistaja ja tuo meille business-osaamista ja rahoituksen. Hänellä on takanaan 20 vuoden ura luovan- ja pelialan start-upeissa.

Niilo on teknologiajohtaja Woltilla, kahden loistavan kissan rakastava isä ja joogan puolestapuhuja. Hänellä on omakohtaista kokemusta kuinka hotjooga tasapainottaa sekä hektistä työelämää että kroonisia selkävaivoja.

Niilo päätyi joogatunnille etsiessään keinoa parantaa rikkinäistä selkäänsä. Hän huomasi, että jooga toimi parhaiten sekä ylikireisiin lihaksiin, että hermovauriosta johtuvaan tasapainon puutteeseen. Niilo on kokeillut yin joogaa (ginin kanssa) ja joogannut raskaan musiikin tahtiin, mutta hotjoogan hyödyt olivat suurimmat.

Jooga-asentoon pysähtyminen ja läsnäolo hetkessä tuo vastapainoa korkeastressisen työympäristön kaaokseen. Yli kuuden vuoden harjoittelun jälkeen hänen tasapainonsa on parempi, selkä onnellisempi ja mieli rauhallisempi.

Jaamme idean koulusta joka keskittyy joogan todistettuihin henkisiin ja fyysisiin hyötyihin ja rakennamme yhdessä parasta mahdollista joogakotia kaikille.

Ana

Ana

Analle jooga on intohimo, työ ja parantumisen työkalu. Hän meni ensimmäisen kerran tunnille etsiessään tapaa kuntoutua auto-onnettomuuden jälkeen. Ana on omistanut viimeiset 15 vuotta elämästään joogan harjoitukseen ja opetukseen.

Anan ensimmäinen opettajakoulutus oli Nepalissa missä hän asui neljä kuukautta ashramissa opiskellen hathajoogaa ja meditaatiota ja hän on jatkanut opintojaan hathan, flow-joogan ja hot joogan parissa. Hän on asunut 12 maassa ja matkustanut useammassa opettamassa joogaa. Ana vetää retriittejä ja on osallistunut ohjaajan roolissa hot jooga opettajakoulutuksiin.

Ana on opiskellut psykologiaa Monterreyn Yliopistossa Meksikossa ja tekee myös coaching-työtä. Mentyään suomalaisen kanssa naimisiin, Ana kutsuu Suomea kodikseen. Studion ulkopuolella Anan löytää joogatunnilta, tanssimasta tai tyttären kanssa ajanvietosta.

Mirja (Guest Teacher)

Mirja opettaa tällä hetkellä Arizonassa mutta vierailee Helsingissä ja opettaa meillä heinä- ja elokuussa.

Mirja löysi hot joogan sairauden kautta. Rajun nivelreuman takia Original Hot -sarja oli melkein ainoa asia mitä hän pystyi tekemään. Jooga on Mirjalle mittaamattoman arvokas tuki reuman kanssa elämiseen ja halu jakaa metodia joka häntä auttoi antoi inspiraation opettajan uralle.

Mirja kävi ensimmäisellä tunnillaan 2004 ja valmistui opettajaksi 2008. Toiselta ammatiltaan Mirja on sairaanhoitaja. Akuuttihoidossa vietettyjen vuosien jälkeen hän haluaa keskittyä siihen miten terveyttä ja hyvinvointia voi tukea, ja siihen miten voi elää parasta elämäänsä sairaudesta huolimatta.