Koulu seuraa Kalkutan joogaperinnettä siten kuin se on kehittynyt ensin Intiassa ja sitten Lännessä. Koulun keskiössä on asanaharjoittelu ja meditaatio.

Moderni koulu jossa kestävät periaatteet, yhteisö ja ihmisten hyvinvointi on etusijalla. Koulu johon on helppo tulla syystä mistä hyvänsä. Uskollinen omalle harjoituslinjalleen ja avoin uudelle. Sellaista rakennamme parhamme mukaan.

Keitä me olemme

Minttu

Minttu aloitti joogapolkunsa astangalla. Hän löysi kuuman joogan kuntouttaessaan vuosien mittaan raskaiden filmikaremoiden kuljettamisen ja käsittelyn seurauksena syntyneiden virheasentojen aiheuttamia vammoja ja ongelmia.

Minttu valmistui Bikram-opettajakoulutuksesta lähes vuosikymmen sitten ja suoritti jatkotason opettajakoulutuksen Esak Garcian kanssa vuonna 2017. Hän on opettanut kuumaa joogaa sen eri muodoissa 29 studiolla viidellä mantereella ja matkustanut elokuvanteon, valokuvauksen ja joogan merkeissä laajasti osallistuen koulutuksiin, retriitteihin ja joogafestivaaleihin.

Minttu uskoo todella, että jooga sopii kaikille riippumatta kyvykkyydestä tai lähtötasosta, ja opettaa kuumien tuntien koko kirjoa aina perusteista täyteen kahden tunnin 84 asanan tuntiin. Hän opettaa myös pranayamaa ja meditaatiota, yksityistunteja ja pienryhmiä.

Opiskelijapalautteen mukaan Mintun tunnit ovat helposti lähestyttäviä kaiken tasoisille joogeille. Hänen opetuksessaan tulee selkeästi esiin rakkaus harjoitukseen ja laaja kokemus opettajana.

Minttu on koulun toinen omistaja.

Niilo

Niilo on koulun toinen omistaja ja tuo meille business-osaamista ja rahoituksen. Hänellä on takanaan 20 vuoden ura luovan- ja pelialan start-upeissa.

Niilo on teknologiajohtaja Woltilla, kahden loistavan kissan rakastava isä ja joogan puolestapuhuja. Hänellä on omakohtaista kokemusta kuinka hotjooga tasapainottaa sekä hektistä työelämää että kroonisia selkävaivoja.

Niilo päätyi joogatunnille etsiessään keinoa parantaa rikkinäistä selkäänsä. Hän huomasi, että jooga toimi parhaiten sekä ylikireisiin lihaksiin, että hermovauriosta johtuvaan tasapainon puutteeseen. Niilo on kokeillut yin joogaa (ginin kanssa) ja joogannut raskaan musiikin tahtiin, mutta hotjoogan hyödyt olivat suurimmat.

Jooga-asentoon pysähtyminen ja läsnäolo hetkessä tuo vastapainoa korkeastressisen työympäristön kaaokseen. Yli kuuden vuoden harjoittelun jälkeen hänen tasapainonsa on parempi, selkä onnellisempi ja mieli rauhallisempi.

Jaamme idean koulusta joka keskittyy joogan todistettuihin henkisiin ja fyysisiin hyötyihin ja rakennamme yhdessä parasta mahdollista joogakotia kaikille.

Anna

Annan opetustyyli on lempeä mutta hyvällä tavalla haastava. Oppilaiden mielestä hänen tunnilleen on turvallista tulla.

Anna valmistui Yoga Nordikin opettajakoulutuksesta 2020.

Hän on myös sairaanhoitaja ja työskentelee leikkausosastolla erikoistuen urheiluvammojen hoitoon. Anna on kaksospoikien äiti ja saatatkin tavata pojat studiolla toisinaan.

Annalla on laaja ymmärrys joogasuuntauksista ja hänellä on myös urheiluohjaajan tutkinto. Hän tulee pääasiassa opettamaan vinyasa ja yin tunteja, sekä vanhempi-lapsi joogaa, yksityistunteja ja ryhmiä.

Antti

Antin opetuksen taustalla on yli kymmenen vuoden säännöllinen Ashtanga Vinyasa harjoitus. Hän valmistui Esak Garcian jatkotason opettajakoulutuksesta Kalkutan joogaperinteessä Balilla vuonna 2018 ja opettaa tunteja aloittelijoista 84 Asanan täyteen harjoitukseen asti.

Oppilaat kertovat meille että Antin opetustyyli on rauhallinen ja huumorintajuinen ja hänen laaja kokemuksensa joogan perinteestä paistaa opetuksesta läpi. He myös rakastavat Antin tapaa opettaa ja väsymättömästi muistuttaa perusteista kuten bandhojen käytöstä, asennon linjasta ja hengityksestä.

Antti on päivätyöltään softankehittäjä, ja löytyy vapaa-aikanaan joko joogaamasta tai lenkiltä, kiipeilemästä tai jostakin avannosta.

Antti opettaa kaikkia lämmitettyjä tunteja ja myös yksityistunteja ja -ryhmiä.

Linda

Linda

Linda aloitti ohjaamaan ryhmäliikuntaa vuonna 2002 ja on siitä lähtien liikuttanut leipätyökseen. Pilateksen ohjaamisen Linda aloitti vuonna 2008 ja on käynyt kaksi pitkää pilatesohjaaja-koulutusta Somatic Studiolla. Pilates on Lindalle keino tehdä kehosta mahdollisimman toimintakykyinen.

Joogaopettajaksi Linda valmistui Oslon Hiyoga-koulusta vuonna 2019 ja Yoga Nordicilta 2020. Jooga on mahdollisuus oppia elämään hetkessä ja kuuntelemaan omaa kehoaan. Lindan lempijoogaa on ”jäykkisjooga” eli harjoittelu, jossa asanoita pääsee soveltamaan niin, että ne soveltuvat kaikenlaisille kehoille.

Linda on myös koulutettu hieroja ja opiskelee fysioterapiaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Linda opettaa pilatesta sekä hatha, vinyasa ja yin -joogaa sekä yritys- ja yksityistunteja. Lindan tunneille voi tulla juuri sellaisena kuin kussakin elämäntilanteessaan on.

Ana

Ana

Analle jooga on intohimo, työ ja parantumisen työkalu. Hän meni ensimmäisen kerran tunnille etsiessään tapaa kuntoutua auto-onnettomuuden jälkeen. Ana on omistanut viimeiset 15 vuotta elämästään joogan harjoitukseen ja opetukseen.

Anan ensimmäinen opettajakoulutus oli Nepalissa missä hän asui neljä kuukautta ashramissa opiskellen hathajoogaa ja meditaatiota ja hän on jatkanut opintojaan hathan, flow-joogan ja hot joogan parissa. Hän on asunut 12 maassa ja matkustanut useammassa opettamassa joogaa. Ana vetää retriittejä ja on osallistunut ohjaajan roolissa hot jooga opettajakoulutuksiin.

Ana on opiskellut psykologiaa Monterreyn Yliopistossa Meksikossa ja tekee myös coaching-työtä. Mentyään suomalaisen kanssa naimisiin, Ana kutsuu Suomea kodikseen. Studion ulkopuolella Anan löytää joogatunnilta, tanssimasta tai tyttären kanssa ajanvietosta.

Niklas

Niklas opettaa rauhallisesti, mutta haastavasti ja tarkasti. Opiskelijat rakastavat hänen kykyään saada kaikki mukaan, johtaa esimerkillään ja luoda positiivisen ilmapiirin – meni tunti miten tahansa, niin se meni kuitenkin hemmetin hyvin.

Ennen valmistumistaan Bikram-koulutuksesta 2018 Niklas oli balettitanssija yli 20 vuoden ajan sekä Norjan Kansallisbaletissa Oslossa että Ruotsin Kuninkaallisessa Baletissa. Hän tanssi myös useissa eri solistiosissa. Niklas on myös mielenterveyteen ja riippuvuuksiin erikoistunut sairaanhoitaja ja kesäisin voit nähdä hänen ylittämässä maaliviivaa monissa Helsingin juoksutapahtumissa. 

Niklas opettaa hot- tunteja ja voi antaa myös yksityisopetusta. Hän opettaa myös barrea vahvalla klassisella balettipainotuksella yksityisesti tai pienryhmissä. Opetuskielinä ovat pääasiassa englanti ja suomi, mutta yksityistunnit onnistuvat myös ruotsiksi tai norjaksi.

Milena

Milena on tehnyt jo yli 30 vuoden uran flamenco-opettajana ja -tanssijana. Joogan pariin Milena löysi tiensä ensimmäisen kerran jo parikymppisenä, mutta todellinen rakkaussuhde alkoi, kun hän huomasi että erilaiset rasitusvammat sekä nivelrikko alkoivat tuntua tanssiessa. Yhtä viikkotuntia seurasi toinen ja lopulta jokainen arkiaamu alkoi joogalla. 

Flamencotuntien alkulämmittelyihin (joskus jopa koreografioihin) erilaiset joogaharjoitukset löysivät tiensä nopeasti. 

Milena suoritti ensimmäisen RYT200-tutkintonsa Yoga Nordicissa ja opiskelee tällä hetkellä lisää Roots Helsingin 250-tuntisesta koulutuksessa. 

Joogaharjoitus on edelleen vahvasti läsnä Milenan arjessa. Ilman päivän liikkuvaa starttia ei illan flamencotunneista tulisi mitään.

 Energisen ja äänekkään flamencon tasapainottajaksi sopii yin-jooga erinomaisesti, ja siitä onkin tullut Milenan eritysvahvuus. Milenan opetus on rauhallista, lempeää, huumorintajuista, kannustavaa sekä jokaisen omaa kehoa kunnioittavaa.

Flamencon ja joogan lisäksi Milena tekee omaa pientä Hippakorut-korumallistoaan.